Whatsapp Güvenlik Ayarları

WhatsApp, 2 milyar aktif kullanıcısı ile dünyanın en çok tercih anlık mesajlaşma uygulamaları arasındadır. Yurtdışında arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim kurmak için kullanılan Whatsapp uygulaması güvenlik koruması için uçtan uca şifreleme sunar. Bu da mesajın içeriğini sizden ve mesajı alan kişiden başka kimsenin okuyamayacağı anlamına gelir. Ancak yine de uygulamayı kullanırken güvenliğinizi ve gizliliğinizi korumak için yapmanız gereken ayarlar vardır.

Whatsapp güvenlik ayarları ile hassas konuşmalar için şifreleme kontrolü, güvenlik bildirimleri, bulut yedekleme ve iki adımlı doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz. Hem Android hem de iPhone’da yapacağınız Whatsapp güvenlik ayarları sizin diğer kullanıcılara karşı daha özel ve güvenli bir kullanım ortamı sunacaktır. Güvenlik uzmanlarının bilgileri ve öneri göz önüne alınarak Whatsapp güvenlik ayarları ile bilgisayar korsanları ya da dolandırıcılardan nasıl korunabileceğinizi bu yazımızda öğreneceksiniz.

Whatsapp Güvenlik Ayarları Nelerdir?

Whatsapp güvenlik ayarları bir dizi uygulamanın güvenliğinizi ve gizliliğinizi esas alan bazı ayarları içermektedir. Son görülmenin kapatılması, profil fotoğrafınızın kimlere gösterileceği, hakkınızda bilgisine olan erişim, durum güncellemeleriniz gibi bir takım güvenlik ayarı bulunmaktadır. Aşağıda yer alan tüm başlıklar uygulamayı kullandığını sürece nasıl güvenli kalabileceğiniz hakkında bilgi vermektedir.

Whatsapp güvenlik ayarları:

  • Son Görülmenizi Kapatın
  • Profil Fotoğrafınızı Kimlerin Gördüğünü Kontrol Edin
  • Hakkınızda Kısmının Kimin Gördüğünü Kontrol Edin
  • Durum Güncellemelerinizi Kimlerin Görebileceğini Değiştirin
  • Okundu Bilgisi – Mavi Tik
  • İnsanların Sizi Gruplara Eklemesini Durdurun
  • Kişileri Engelle
  • Mesajları Otomatik Olarak Sil
  • WhatsApp’ı Kilitle
  • İki Adımlı Doğrulamayı Etkinleştirin
  • Bağlı Cihazları Kontrol Edin

Son Görülmenizi Kapatın

WhatsApp, bir sohbet dizisinde adınızın altında görünen Son görülme göstergesini kapatmanıza olanak tanır. Bu ayarı, yalnızca kişilerinizle sınırlayabilir ve herkese göstermeyebilirsiniz. Kapatmak için WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik > Son görülme seçeneğine gidin. Listeden Kimse’yi seçin.

Not: Son görülmeyi kapattığınızda, başkalarının son görülmelerini de göremezsiniz. Ayrıca bu, çevrimiçi veya yazma durumunuzu gizlemez.

Profil Fotoğrafınızı Kimlerin Gördüğünü Kontrol Edin

Benzer şekilde, WhatsApp profil fotoğrafınızı kimlerin görebileceğine karar vermenizi sağlar. Herkes, Kişilerim ve Hiç kimse arasından seçim yapabilirsiniz.

Profil fotoğrafı gizlilik ayarlarını değiştirmek için WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik > Profil fotoğrafı seçeneğine gidin. Tercih edilen seçeneğe dokunun. Gelecekte, son raporlara göre profil fotoğrafı için de gizlilik özelliği dışında Kişilerim’i alacaksınız.

Hakkınızda Kısmının Kimin Gördüğünü Kontrol Edin

Hakkında, WhatsApp kişiler listesinde ve sohbet bilgileri ekranında adınızın altında görünen durum bilgisidir. Dolandırıcı veya bilgisayar korsanları için hakkınızda güvenlik tehlikesi oluşturabilecek bir takım bilgiler yer alabilir. WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik > Hakkında’ya gidin ve Kişilerim veya Hiç kimse arasından seçim yaparak onu kimlerin göreceğini kontrol edebilirsiniz.

Durum Güncellemelerinizi Kimlerin Görebileceğini Değiştirin

Varsayılan olarak, durum güncellemelerinin gizliliği Kişilerim olarak ayarlanmıştır. Ancak, Şunun dışındaki kişilerim ve Yalnızca şununla paylaş arasından seçim yapabilirsiniz. İlki, insanların durumunuzu görmesini engellemenize izin verirken, ikincisi insanları beyaz listeye almanıza izin verir.

Whatsapp durum güncelleme ayarları için, WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik > Durum’a gidin ve istediğiniz ayarı seçin.

Okundu Bilgisi – Mavi Tik

Mesajı okuduğunuzda başkalarının mavi tik görmesini istemiyorsanız, devre dışı bırakabilirsiniz. Mavi tik ayarı için, WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik’e gidin . Okundu bilgileri seçeneğinin yanındaki anahtarı kapatın.

Okundu bilgileriyle ilgili olarak lütfen aşağıdaki noktalara dikkat edin:

  • Okundu bilgilerini devre dışı bıraktığınızda, telefonunuzdaki diğer kullanıcıların mavi tiklerini görmezsiniz.
  • Okundu bilgilerini devre dışı bırakmak grup sohbetlerinde çalışmaz.
  • Okundu bilgilerini devre dışı bırakırsanız, diğerleri WhatsApp durumlarını gördüğünüzde bunu bilmeyecek. Ayrıca durum güncellemelerinizi kimin görüntülediğini görme yeteneğinizi de kaybedersiniz.

İnsanların Sizi Gruplara Eklemesini Durdurun

İnsanların sizi rastgele gruplara eklemesi her zaman sinir bozucu bir deneyimdir. Neyse ki, artık sizi gruplara kimlerin ekleyebileceğini kontrol edebilirsiniz.

WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik > Gruplar’a gidin burada ki ayarı Herkes olarak ayarlayabilir veya Kişilerim ve Şunlar dışında kişilerim ile sınırlayabilirsiniz.

Kişileri Engelle

WhatsApp’ta biri sizi rahatsız ediyorsa, onu engelleyerek mesajlarını veya aramalarını durdurabilirsiniz. Engellemek istediğiniz kişinin sohbet dizisini açın ve üst taraftaki ismine dokunun. Aşağı kaydırın ve Engelle düğmesine basın.

Alternatif olarak, WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik > Engellenen kişiler’e gidin. Android’de, üstteki Ekle düğmesine dokunun ve engellenecek kişiyi seçin. iPhone’da Yeni ekle üzerine dokunun.

Mesajları Otomatik Olarak Sil

Normal WhatsApp mesajları, siz manuel olarak silmediğiniz sürece sohbette kalır. Ya mesajların bir süre sonra otomatik olarak kaybolacağı bir özellik olsaydı? Neyse ki, WhatsApp’ta kaybolan mesaj özelliği ile mümkün. Mesajlar, her iki sohbetten de gönderildikten 7 gün sonra kaybolur. Bu özellik hem bireysel hem de grup sohbetleri için kullanılabilir.

Kaybolan mesajları etkinleştirmek için sohbet penceresini açın ve üst kısımdaki kişi veya grup adına dokunun. Kaybolan mesajlar üzerine dokunun ve bir sonraki ekranda etkinleştirin.

WhatsApp’ı Kilitle

WhatsApp uygulamanızı kimsenin açamaması için kilitlemek güvenliğiniz ve özel mesajlarınız için oldukça önemlidir. Herhangi bir üçüncü taraf uygulaması kullanmadan çalışan WhatsApp’ın Kilitleme özelliğine girin. Desteklenen cihazlarda parmak iziniz, Touch ID veya Face ID ile kurabilirsiniz.

WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik’e gidin . Mevcut seçeneğe göre Parmak izi kilidi veya Ekran kilidi üzerine dokunun. Bir sonraki ekranda ayarlayın.

İki Adımlı Doğrulamayı Etkinleştir

Tipik olarak, WhatsApp’ı yeni bir cihaza kaydettiğinizde sizden bir OTP isteyecektir. OTP’ye ek olarak bir PIN girmenizi gerektiren iki adımlı doğrulamayı etkinleştirerek ekstra bir güvenlik katmanı ekleyebilirsiniz. Bunu Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulamaya giderek etkinleştirebilirsiniz . Etkinleştir üzerine dokunun.

Bağlı Cihazları Kontrol Edin

WhatsApp hesabınıza başka hangi cihazların erişimi olduğunu düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Bağlantılı cihazlar özelliğinin yardımıyla birisinin WhatsApp hesabınıza erişim kazanmış olması olasıdır.

Android’de WhatsApp’ı açın ve üç nokta simgesine dokunun. Menüden Bağlı cihazlar’ı seçin. Burada WhatsApp’ınıza erişimi olan tüm cihazları göreceksiniz. Bir cihaza dokunun ve Oturumu kapat düğmesine basın. iPhone’da WhatsApp Ayarları’nı açın ve Bağlı cihazlar’a dokunun.

Whatsapp Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?

Whatsapp güvenlik ayarları sizi uygulamayı kullanırken olası bir dolandırıcılık, bilgisayar korsanı veya kötü niyetli bir kimseye karşı sizi koruyacak bir takım ayarlardır. Ayrıca sohbetleri arşivleyebilir, mesaj önizlemeyi göster ayarı whatsapp güvenlik ve gizlilik ve WhatsApp’ta çok daha fazla güvenlik ayarları yapabilirsiniz. Ancak yine de memnun değilseniz Whatsapp güvenlik kodu neden değişir yazımıza göz atın.

Whatsapp güvenlik ayarlarını yapmak için;

  • Whatsapp uygulamasını açın.
  • Sağ üste yer alan 3 noktaya dokunarak Ayarlar’a girin.
  • Hesap > Güvenlik > Bu telefonda güvenlik bildirimlerini göster seçeneğini devre dışı bırakın.
Whatsapp Güvenlik Ayarları Nerede?

Whatsapp güvenlik ayarları hem Android hemde iPhone cihazlarında Diğer seçenekler > Ayarlar > Hesap > Gizlilik adımlarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?

Whatsapp güvenlik ayarlarını yapmak için Diğer seçenekler > Ayarlar > Hesap > Gizlilik ekranına girerek güvenlik ayarları yapılır.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Mehmet BİLİR

Selam, ben SEO Uzmanı Mehmet BİLİR. Teknobilir.com kurucusuyum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı.

Reklam engelleyicisini kapatıp tekrar girmeyi deneyin.